به گزارش ایبِنا، بازار ارز در روزهای گذشته خریداری نداشته و همین مسئله نیز سبب کاهش قیمت دلار در بازار غیررسمی شده است. مشاهدات نشان میدهد که در شرایط کنونی افراد زیادی وارد بازی خرید ارز نمیشوند.
طی روزهای گذشته بازار ارز رکوردهای جدیدی داشته است. در رکورد اول، دلار در دو روز متوالی دو کانال از دست داد و در رکورد دوم و مهمتر حمایت ۵۲ هزار و ۸۰۰ تومان شکسته شد. حمایت ۵۲ هزار و ۸۰۰ تومان از این جهت مهم بود که معاملهگران فکرش را نمیکردند دلار از این مرز پایینتر بیاید.
۵۲ هزار و ۸۰۰ تومان به اندازهای در ذهن بازار محکم بود که حتی در حمایت ۵۲ هزار و ۳۰۰ تومان قیمت کمی مکث کرد و معاملهگران تصور میکردند بازار میتواند ۵۲ هزار و ۸۰۰ تومان را پس بگیرد، اما در نهایت این اتفاق نیفتاد و تا ناحیه ۵۱ هزار و ۷۰۰ تومان در تیررس معاملهگران قرار بگیرد.
خریداری در بازار ارز وجود ندارد
دیگر در بازار ارز خبری از صفهای خرید نیست و صرافیها خلوت شدهاند. در گذشته، افراد زیادی سعی میکردند از صرافیها ارز مورد نیاز خود را با دردسر کم تهیه کنند؛ اما در شرایط کنونی، تهیه ارز سهمیهای برای معاملهگران بسیار سخت شده است، به طوری که طی دو هفته گذشته دیگر افراد در صف تهیه ارز در خیابان فردوسی مشاهده نشده و خریداران کد ملی نیز دیگر در سبزه میدان و میدان فردوسی حضور ندارند.
البته نباید از سیاست جدید بانک مرکزی درخصوص خرید ارز سهمیه از طریق بازگشایی حساب ارزی در فروکش کردن خرید ارز با کد ملی به راحتی عبور کرد. با این حال معاملهگران حرفهای در روزهای اخیر سعی کردهاند از راه دیگری دسترسی به ارز ارزان داشته باشند.
البته فاصله ۵ روز خرید تا واریز دلار سهمیهای به حساب افراد نیز دلیل دیگری بر کاهش خرید این مدل ارز است. برخی افراد تصور میکنند که در فاصله این پنج روز ممکن است دلار افت کند و حاشیه سود خرید ارز سهمیهای کاهش یابد. البته دلاری که در بازار متشکل حدود ۴۲ هزار تومان است و با بازار آزاد معمولا بیش از ۱۰ هزار تومان فاصله دارد، حتی با کاهش حاشیه سود نیز جذاب به نظر میرسد.
با این حال، ۱۰۰ دلار بلوکهشده در حساب نیز تا حدی حاشیه سود را کاهش میدهد، خصوصا برای فردی که قصد خرید و فروش سریع ارز را دارد. دلیل دیگری که منجر به کاهش خرید ارز سهمیهای شده، به موضوع دریافت مالیات و حذف یارانه افراد باز میگردد. بخش زیادی از خریداران ارز سهمیهای نیز هراسهای مالیاتی و یارانهای دارند و به همین دلیل از امکان این نوع خرید ارز استفاده نکردهاند.
پولی وارد بازار ارز نمیشود
محمد صادقی، کارشناس اقتصاد ایران، گفت: اقدامات بانک مرکزی به عنوان بازارساز در بازار ارز و سکه تا حدود زیادی تاثیرگذار بوده است و همین مسئله نیز سبب کاهش نرخ دلار در روزهای گذشته است.
وی ادامه داد: با اینکه اکثر معاملهگران سطح ۵۲ هزار و ۸۰۰ تومان را کف دلار میدانستند و معتقد بودند که زیر آن نمیرود؛ اما این اتفاق افتاد و بعد از آن، کاهشیهای بازار دست بالا را داشتند. البته آنهایی که معتقد بودند که ۵۲ هزار و ۸۰۰ تومان کف قیمتی است دلیل شان این بود که اشباع فروش در بازار وجود دارد و چارت واگرایی مثبت را نشان میدهد.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: تکنیکالکاران دو نقطه را برای دلار مشخص کردند؛ یکی ۵۳ هزار و ۲۰۰ تومان که میگویند تا زمانی که دلار زیر این نرخ است روند صعودی نمیشود و نقطه دوم هم ۵۲ هزار و ۲۰۰ تومان است. نظر آنها این بود که تا زمانیکه بالای این رقم است ریزش نخواهیم داشت. پس بازار میتواند یک مدت بین این دو نرخ بازی داشته باشد.
صادقی افزود: با عرضه سکه که از ٢٣ اردیبهشت شروع میشود و عرضه خودرو و ثبت نام خودرو و فشار بازارساز برای اصلاح قیمت دلار در کوتاه مدت و میان مدت، احتمال روند نزولی بازار بیشتر است. درواقع پولی در بازار ارز وجود ندارد و سایر بازارهای موازی در حال جذب نقدینگی هستند؛ بنابراین گزارش، در جریان معاملات امروز بازار غیررسمی ارز نیز دلار با کاهش اندکی در محدود ۵۱ هزار و ۵۰۰ تومان در حال معامله است.
حال باید منتظر ماند و دید آیا روند نزولی نرخ دلار ادامه دار خواهد بود یا سوداگران برای جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت دلار دست به اقدامات ایضایی میزنند.
منبع: فارس